Актуална информация
Firefox 4.0 през 2010г.
Четвъртата версия на Firefox се очаква в края на 2010г.

3D графика в Интернет
Нова технология за ускоряване обработката на триизмерна графика.

Преврънете Internet Explorer в Chrome
Специален plug-in превръща Internet Explorer в Chrome

Уеб дизайн, изработка на сайт и оптимизация
Новини
Семантичният уеб - Web 3.0

          Световната мрежа дава възможност за публикуване и разглеждане на текстове с препратки между тях. HTML страниците в уеб сайтовете съдържат също мета-данни, които определят форматирането на текста и позволяват добавяне на изображения, анимации и т.н. Въпреки това основното съдържание на WWW e текст, разбираем само за хората.

          Семантичният уеб (известен още като Web 3.0) предлага съдържание, което е разбираемо, както за хората, така и за компютрите. Стандарта RDF (Resource Description Framework) позволява публикуването и свързването на структурирани данни под формата на мрежа от обекти и връзки между тях. Това позволява да се публикуват например текстове като „дизайнът е-част-от уеб-сайта", „изработка на уеб-сайтове", „уеб-рекламата е-в-основата-на интернет-представянето" и т.н. Значенията на връзките в тази мрежа са описани в онтологии - схеми, които позволяват на компютрите да правят прости изводи.

          Допреди няколко години Семантичният Уеб беше само една теория. Днес вече има стотици източници, които публикуват милиони факти от най-различен вид и тенденцията е все повече да навлиза в ежедневието на потребителите на Световната мрежа.

Нова ОС от Google

Google планират създаването на нова ОС, конкурентна на Windows 7


Оптимизация докрай!

Специалистите по интернет маркетинг и реклама съветват да не спирате оптимизирането на вашия сайт дори и той да излиза на по-предни позиции в търсачките


Специална оферта

Само сега направете своя уеб сайт за символичните 250 лв.!


« 1 2  
За контакти
gsm: 0877 803 223e-mail: office@prowebstyle.net