Актуална информация
Firefox 4.0 през 2010г.
Четвъртата версия на Firefox се очаква в края на 2010г.

3D графика в Интернет
Нова технология за ускоряване обработката на триизмерна графика.

Преврънете Internet Explorer в Chrome
Специален plug-in превръща Internet Explorer в Chrome

Уеб дизайн, изработка на сайт и оптимизация
Оптимизация на flash

          Има няколко неща, които трябва да се знаят и да се вземат предвид при избора на дизайн за вашия сайт, най-важното от които е целта на сайта. Истината е, че Flash сайтовете са доста креативни, но когато стане въпрос за оптимизация, нещата не са в тяхна полза. Фактът, че съдържанието на един флаш сайт, дори и текстовете, за даден „паяк” изглежда просто като картинка, прави оптимизирането му доста трудно и понякога дори невъзможно. Разбира се съществуват и начини за неговата оптимизация, но липсата на богато на текст съдържание определено не говори добре за Flash. С по-богатото си съдържание и структура HTML-базираните сайтове се „разчитат” доста по-пълно от „паяците”, и това до голяма степен допринася за позиционирането напред в дадена търсачка.

          По принцип най-добрият вариант за оптимизацията на един флаш сайт е изграждането на втори, който е HTML-базиран. Разбира се тази HTML версия може да бъде направена или като отделен сайт или като част от вече съществуващия, тоест предоставя се избор на потребителя да реши във Flash или HTML версията на сайта да влезе. Тук трябва да споменем е едно задължително нещо, което се отнася не само за флаш, но и за всякакъв тип сайтове, а именно мета таговете. Те трябва да присъстват и във флаш, и в HTML версията. Този вариант е най-добър и най-предпочитан поради факта, че всъщност търсачките не гледат с добро око на изцяло направени на Flash сайтове - просто техните „паяци” не го четат. Точно това непрочитане всъщност представя един флаш сайт в доста неприятна светлина пред една търсачка, тоест тя вижда една картинка без какъвто и да е текст.

          Съществуват и няколко други метода, които могат да се приложат, за да се постигне по-добро класиране в търсачка. Един от тези методи е да се преправи флаш сайта, тоест анимациите от флаш сайта се прилагат към HTML-страница. По този начин Вие запазвате анимираните части на уеб сайта и в същото време вече имате текст, който „паяците” на търсачките ще могат да прочетат, а това от своя страна ще спомогне за покачването на позицията на сайта в дадена търсачка по определени ключови думи.

За контакти
gsm: 0877 803 223e-mail: office@prowebstyle.net