Актуална информация
Firefox 4.0 през 2010г.
Четвъртата версия на Firefox се очаква в края на 2010г.

3D графика в Интернет
Нова технология за ускоряване обработката на триизмерна графика.

Преврънете Internet Explorer в Chrome
Специален plug-in превръща Internet Explorer в Chrome

Уеб дизайн, изработка на сайт и оптимизация
Избор на CMS система

          Първо, нека се спрем на това, какво е CMS-система. С две думи това е административната част на Вашия уеб сайт. Всяка една CMS-система си има своите предимства и недостатъци, затова когато правите избор е важно да сте наясно, какъв точно искате да бъде сайтът Ви. През погледа на обикновения потребител, разликите са минимални - дизайн, структура, страници и съдържание могат да бъдат направени според Вашите желания и изисквания, независимо от това каква система използвате. Но това е така само от гледна точка на крайния потребител. Други общи неща са стандартните модули, които ви се предлагат - добавяне и редакция на неограничен брой страници и под страници, добавяне и управление на по-често използваните модули като например новини, галерии и др. В общи линии приликите са до тук.

          Разликите при отделните CMS-системи или накратко различните административни части на Вашия сайт, са главно в структурата и навигацията. Едни са със сравнително лесна навигация, други не. Някои позволяват добавяне на по-голям брой и с по-широко застъпени функции в управленската и потребителската част модули, други не. При доста CMS-системи промяната по отделните части на уеб сайта става за например 2 минути, при други за повече от 20 минути. Накратко във всяка една CMS-система са налични различни „екстри”, чиято функционалност и способност да задоволяват конкретните нужди на потребителите в дадени ситуации определя до каква степен системата и „по-добра” или „по-лоша” от другите подобни на нея.

          Тук е важно да се спрем и на влиянието, което се оказва върху позициите в по-големите търсачки. Доста често добре изглеждащи сайтове с богато съдържание са практически неоткриваеми. Позициите им са такива, че потребител, решил да търси нещо конкретно по дадена тема, в един момент стигайки до 2-3-та страница в примерна търсачка, губи интерес и променя думата, по която търси. В крайна сметка той ще прегледа доста сайтове, но до въпросния... - просто няма да му издържат нервите, за да достигне. Защо се получава така? Просто има сайтове с толкова объркан код, че „паяците” на търсачките често се „губят в него”. Индексацията става бавно и в един момент се достига до максималния вариант, който може да се очаква от подобен тип сайт - 4-5-та страница в търсачка по основна дума на търсене. Разбира се при по-малка конкуренция може да се достигне и по-напред например 2-а страница, но това става просто „на магия”. Истината е, че голяма част от CMS-системите и особено от така наречените „free” или „open source” системи, генерират страници с доста объркан код. Като функционалност определено има какво да покажат и да Ви предложат, но дотам приключва всичко. Вие получавате перфектен сайт - като дизайн, структура, навигация, със сравнително добре функционираща административна част, но позиционирането на Вашия сайт по желаните от Вас ключови думи е доста ограничено като места в списъка с резултати. Затова, решавайки да започнете изграждането на динамичен сайт, трябва добре да прецените какви са очакванията Ви от него, за да може да се вземе оптимално решение..

За контакти
gsm: 0877 803 223e-mail: office@prowebstyle.net